Over mij

Als tantes vroegen wat ik wilde worden zei ik steevast: actrice, verpleegster of gymjuf. Schrijfster kwam in dat lijstje niet voor. Uiteindelijk zijn al mijn wensen uitgekomen, want als stewardess moet je soms actrice en verpleegster tegelijkertijd kunnen zijn.
Dat wil niet zeggen dat ik niets met taal had. Niet zonder enige trots kan ik vermelden dat ik op de lagere school een landelijke opstelwedstrijd heb gewonnen.
Vanaf het moment dat ik kon lezen verslond ik Pietje Puk, Pinkeltje, Dik Trom, Fulco de minstreel, Arendsoog, de Kameleon, de Scheepsjongens van Bontekoe, de serie van Karl May en nog veel meer …

Daarom is het best wel vreemd dat mijn eerste boek D@TEN pas in 2012 verscheen. Daarna was het hek van de dam.
In 2014 nam ik met Kijk daar loopt een stewardess afscheid van de KLM.
Gebeurtenissen in mijn coach bedrijf inspireerden mij tot het schrijven van Verknipt.  Het boek was bijna af toen De Krantenjongen in het voorjaar van 2016 al mijn aandacht opeiste.
Improviseren leerde ik bij een improvisatie theatergroep. Daarbij is het belangrijk om met een open mind te kijken en luisteren naar wat zich aandient. Eigenlijk doe ik dat  tijdens het schrijven ook steeds meer..

IMG-20170922-WA0014

Dat spontane omarmen van wat zich aandient, vind je terug in mijn loopbaan. Zo ben ik:  Docente Humanistisch Vormingsonderwijs, vertelcoach bij Waargebeurde Verhalen, trainer in effectief omgaan met jezelf en anderen, masseuse, en de bedenker van  het “Popcorn-theater” voor kinderen.

Er is nog meer over mij te vertellen, maar ik laat het even zo. Wil je reageren of wat vragen? Dat kan. Onderaan de pagina vind je een link naar mijn mailadres. Je krijgt zeker antwoord, want brieven schrijven blijft een passie.