Dagboek 08-1970

02-08-1970

Het is vandaag stralend weer. Ik schrijf maar eens met groen. Ik heb het vanmorgen erg druk gehad. We hebben een rooster ingesteld. We zijn nu met zijn zessen. Vanmorgen heb ik eerst de wc schoongemaakt en de vloer van de zitkamer geschrobd. Daarna heb ik Dick uitgelaten. Dick is de huishond en mijn trouwste vriend. Nadat ik de was had opgehangen was ik zo moe dat ik op de bank in de kamer heb geslapen en nu is het alweer drie uur. Ik ga zo wat bloemen plukken om ze te drogen. Op deze pagina plak ik balsemien en een viooltje.

03-08-1970

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is potatoes-3119211_1920-300x200.jpg

Ik voel me een beetje ziek, dagboek. En ook erg moe. Ben net klaar met het vegen van de deel en ik moet zo aardappels schillen. Het weer gaat wel, maar nu moet ik rondleiden, dus stop ik. 

04 / 05-08-1970

Ja, twee datums, want nadat ik 4 augustus had opgeschreven mocht ik niet meer verder gaan. Nu is het 8 uur en zit ik te denken aan gisteravond toen mijn ouders hier waren en papa zijn gitaar had meegenomen en heeft gezongen. Ze zijn pas om half twee ‘s nachts naar huis gegaan. Het was heerlijk en ik heb ook veel gezongen.

06-08-1970

Het is vanavond heerlijk weer. Ik heb net Dick uitgelaten. Hij heeft me gekrabd zodat ik nu een dikke bobbel op mijn bovenbeen heb. Het is alweer twee dagen geleden dat ik met papa heb gezongen. De tijd gaat hier zo snel. Overmorgen ga ik weer naar huis. Ik vind dat niet zo erg, want ik ben moe. Ik heb vandaag alweer zoveel gedaan. Eerst de vaat, toen heb ik de kastjes in de keuken schoongemaakt en het vuil weggegooid in een zelfgegraven kuil. Daarna moest ik mensen rondleiden en de avondvaat doen.

07-08-1970

Oei oei, morgen ga ik weg. Tom zei gisteravond: ‘Ik ga hoe langer hoe meer van je houden, net nu je weggaat.’
Ik was gisteren boos op Joke omdat ze overal onderuit probeert te komen. Ik heb mijn bruine jurk aan en mijn haar gewassen. Ik ben gisteren met Tom naar Ruinen geweest en daar heb ik een versgebakken Drentse stoet gekocht. Vanmorgen moest ik erge moeilijke mensen rondleiden. De jongen had rare schoenen en het meisje een fleurige broek. Ze reden weg in een Porsche met open dak. Het weer is vandaag echt heerlijk. Ik ben verslaafd geraakt aan Stimorol. Ik moet ook nog even vertellen dat ik bij Grit heb geholpen. Grit is de kruidenier. Als ik iets koop, mag ik het zelf op de kassa aanslaan. Vanavond was het zo druk dat ze vroeg of ik wilde helpen met ijs verkopen! 4 ijsjes van 40 cent. De man gaf 10 gulden en ik gaf een stuiver, een dubbeltje, een kwartje en 3 en 5 gulden terug.Ik zit buiten te schrijven en Dick snuffelt in de bosjes. Hij is een kruising tussen een herder en een jachthond. Een schat van een beest. Boven mij hangt een witte streep van een straaljager. De laatste avond. Ik moest net nog 3 mensen rondleiden waarvan een man met een hanglip (geen fooi).

Ik zal nog wat over de expositie vertellen. De meeste schilderijen zijn gemaakt door Decalage, drie Italiaanse kunstenaars die samen aan een doek werken. De een doet de figuren, de ander de gebouwen en de derde de plantengroei. Ze wonen in Turijn en heten Aloise, De Gavero en Gerardi. (Dick is bezig met het uitgraven van een mollengat). Hun kleuren zijn erg mooi. Ze zijn 54, 58 en 62 jaar oud. Degene die de gebouwen schildert is architect. Verder hangt er batik werk van Gerda Ritman-Hoeff. Het keramiek wat er ligt is van X en X zelf. Het lijkt wel alsof ik hier aan het rondleiden ben. We gaan nu puzzelen, dus schei ik uit.

11-08-1970

 

Ja, Utrecht, ik ben weer thuis. Alweer drie dagen. Er is hier heel wat veranderd. Mama heeft m’n kamer opgeruimd en we hebben een nieuwe wasmand. Ik ga zo meteen kaften. Ik heb mijn rooster al. Ik zit in klas 4A2. Het is tamelijk mooi weer en ik heb gisteren de jongen die achterin de straat woont weer gezien. Hij is wel een beetje hooghartig geloof ik.

Het is nu 17.15 en om 18.00 moet ik in Den Hommel zijn. De waterpolo promotiewedstrijden zijn volgende week dus trainen! Ik heb groen kaftpapier en paarse etiketten. We zijn gisteravond naar de film geweest. West Side Story. Een hard verhaal maar ik vond het toch wel leuk. Ik ga, doeg!

17-08-1970

Het is vandaag maandag 17 augustus. De eerst schooldag. We hebben De Jong als klassenleraar. Ik zit in 4A2 en Astrid in 4B2. We hebben wel een uur buiten staan kletsen over van alles en over Pen natuurlijk. Ik heb een druk wekend gehad. Ik ben zaterdagmorgen om 07.00 naar Dronten gegaan voor een Tupperware bijeenkomst in de Meerpaal waar ik in een kraampje limonade moest verkopen en ‘s avonds weer. Ik vond het een raar feest. De hele middag ging het over wie het meest had verkocht en ‘s avonds moesten ze opeens met duizenden tegelijk eten. Wat een warboel. Nu regent het en ik denk dat ik ga lezen. Ik heb wel 70 gulden verdiend. Goed hè.

26-08-2020

Hoeraaaa! We hebben gewonnen met 7-1. Ilonka heeft de meeste doelpunten gezet. Ik vond dat het keepen ook best wel leuk ging. Ik heb na de rust maar 1 goal doorgelaten. Die nummer 7 schoot zo snel dat ik het niet bij kon houden. We zijn al gepromoveerd maar moeten toch nog een keer in Waddinxveen spelen. Ik kreeg van Lex en Hans ook een kus. We hebben Volmuller voor geschiedenis en hij heeft gezegd dat je erg zelfstandig moet werken. Oei oei. Pen (leraar Engels) gaf meteen heel veel huiswerk, maar ik vind hem nog steeds heel leuk. Ook de Nederlandsse leraar Beulens vind ik wel leuk. Het weer wordt herfstachtig, dus ik ga huiswerk maken. Doeoeoeg.

Nog even: Mama is op vacantie en ik heb de vaatmachine geleegd, de was opgehangen, opgeruimd, de was afgehaald en huiswerk gemaakt. We hebben opgebakkertjes met doperwtjes gegeten. We vinden Oor in de klas wel iemand waar je lol mee kan hebben. Peter is er al uitgestuurd. Ik ben klaar met How To Put It en ik heb macaronie gemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *