Dagboek 07-1970

De meeste meisjes uit mijn klas hadden een dagboek met een slotje. Ik niet. Ik wilde mensen kunnen vertrouwen.
Wel schreef ik ter bescherming van mijn privacy op de eerste pagina van mijn allereerste dagboek uit 1970: 
Degene die dit leest zonder mijn toestemming vind ik niet sportief.

07-07-1970.

Ik mocht hier van mezelf eigenlijk geen “lief dagboek“ boven zetten, maar ik doe het toch!
Het is mooi weer en ik ben om 08.15 opgestaan, want ik moest kleren kopen. Ik heb nu een oranje broek en een lichtgroen truitje. Morgen ga ik drie weken naar Dwingeloo en dan neem ik jou mee.

13-07-1970

Hoi, hier ben ik weer! Het is nu 15.00 in de middag. Gisteren heb ik de eerste mensen rondgeleid. Ik ben op de boerderij van X en X. (Ze exposeren schilderijen van drie Italiaanse broers. Omdat het in de auto-kampioen heeft gestaan, hebben ze meisjes nodig die de bezoekers iets over de schilderijen kunnen vertellen). We moeten wel veel huishoudelijk werk doen. Koken en afwassen. We hebben bij de kruidenier inkopen gedaan. Na half negen kunnen we wel even badmintonnen. Nu doen we dat ook.

15-07-1970

Eergisteren heb ik twee soldaten rondgeleid. Ze kwamen om 08.15 en gingen om 09.45 pas weer weg. Ik heb net groenten schoongemaakt en de vaat gewassen. Het is echt ‘museum’ weer en we hebben het gisteren druk gehad. Er kwamen veel jongens van de camping. Jan, de leider vind ik erg aardig. Gisteren kreeg ik een telegram van mijn ouders. Er stond: bel ons vandaag. Ik schrok me dood, maar het bleek dat ze alleen ongerust waren. ‘s Avonds leren we spinnen en maken we muziek.

29-07-1970

Lief Dagboek. Ik was je kwijt! Wat heb ik je gemist! Ik had zoveel te schrijven. Ik ben nog steeds bij X en X.
Het is eindelijk mooi weer. Ook mijn vulpen was ik kwijt. Zo lastig. We hebben weer een heleboel meegemaakt. (Joke, Nettie, Willy, Petra en ikke). We hebben Anne en André ontmoet. Twee jongens uit Sneek. En we zijn naar Dwingeloo geweest voor ontspanning (voor de 2e keer). We hebben een tandem gehuurd en Willy had Jan. Dat is wel een leuke jongen. Ik vind Jan van de camping leuk, maar hij is al getrouwd. Ik heb net weer 2.50 gulden fooi gehad.
We hebben een week geleden Denen met blond haar en blauwe ogen op bezoek gehad. We moesten Engels praten. Bruno (een van mijn vier oudere broers) is naar Israel vertrokken.
Ik zal niet meer zoveel over jongens zeveren, alleen als ik ze leuk vind. Ik schrijf buiten in het zonnetje. Ben met Joke ook nog in de sloot gevallen en we hebben een kalf uit de verkeerde wei gehaald. 
Morgen is het vrijdag en ga ik mijn haar wassen.

1 reactie op “Dagboek 07-1970”

  1. ”Ik zal niet meer zoveel over jongens zeveren, alleen als ik ze leuk vind” 🙂 Uiteindelijk heb je daar toch nog een heel boek over geschreven 😛

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *