Dagboek 09-1970

05-09-1970

Ik weet niet hoe laat het is. Ik ben gisteren laat thuisgekomen van zeilen met UZSC. J, Jan en T. zaten in mijn boot. Was niet zo leuk.
Sebe en Wichert hadden een rally uitgestippeld, maar we hebben niets gewonnen. Ik moest alles alleen doen. En ik vind J. erg vervelend geworden.
Deze bladzij ruikt lekker hè. – Inderdaad, zelfs na 50 jaar- (note van de schrijver)

We hebben morgen muziek. Dat vind ik wel een leuk vak. Spaans gaat misschien niet door omdat ik teveel huiswerk heb. Nog iets over de rally. We moesten leuke dingen doen. Bierviltjes zoeken enzo. Maar ik moest alles alleen uitzoeken en zeilen, terwijl er bijna geen wind stond. Toen we naar huis fietsten hebben we nog een pannenkoek gegeten. Ik was wel doodop.

06-09-1970

Het is alweer 22.30. Heb weer wat met Oort van handelsrekenen meegemaakt. Ik stak mijn vinger op, maar hij wilde niet luisteren omdat ik me volgens hem onfatsoenlijk had gedragen. Ik stak een paar minuten later weer mijn vinger op, maar hij deed alsof hij het niet zag. Toen staken een heleboel anderen hun vinger ook op en zeiden dat ik wat wilde vragen, maar hij ging er niet op in. Ik ben toen de klas uitgelopen. Even later wilde ik er weer in maar dat mocht niet. Ik moest bij die rotzak van een Everts een briefje halen. Die gemene sadist verdraaide het verhaal zo dat ik in huilen uitbarstte. Nu heeft pa een brief geschreven en ik hoop dat ze het goed in hun hoofd prenten. Lief dagboek zoals je begrijpt ga ik vol verontwaardiging nu naar bed.

10-09-1970

Alweer een dag voorbij. Heb mijn huiswerk goed gemaakt, want ik ben wel een beetje bang voor mijn tussenrapport. Er is heel veel gebeurd. Afgelopen weekend waterpoloën in Groningen. In Staphorst appeltaart gegeten. L. heeft alle drankjes en Sisi betaald.Hij was erg aardig. We hebben met 5-0 gewonnen. Gisteravond klassenavond. Het was in een kraakpand op de Burg. Reigerstraat. Iedereen moest zijn eigen spulletjes (bikkecement) meenemen.Maar er was niet veel aan. Ze zaten maar wat op de grond te kletsen en er werd niet gedanst. Toen kwam L. naar me toe en zijn we naar W, gegaan. Dat was gezellig. L. was/ is erg aardig. Heel anders nu ik hem door begin te krijgen.

18-09-1970

Lang geleden hè dagboek, dat ik in je schreef, maar nu voel ik er heel veel behoefte toe. Ik heb een 1 voor Duits omdat ik afkeek. Meneer K. wilde ook niet dat ik het overmaakte, maar je kan iemand toch niet zomaar een 1 voor een repetitie geven? En ik heb een 51/2 voor een Franse proefvertaling. Daar ben ik blij mee want ik dacht dat ik het veel slechter had gemaakt. Diny had ook maar een 6+ en die heeft altijd heel hoge cijfers. Ik wil L. vragen voor de klassenavond van Astrid in 4B maar ik durf niet.Gek hè. Daaag dagboek ik ga gauw weer heel hard werken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *